U bent nu op: Home » Muziekschool OG » Muziekles
vandaag is het: 30 April 2016

Muziekles

Jeugdige muzikant2

Sinds 1998 verzorgt OG haar eigen muziekopleiding nadat de muziekschool Rhenen werd opgeheven. De combinatie van een vrijwilligers organisatie met conservatorium opgeleide vakdocenten staat garant voor lage kosten en hoge kwaliteit. OG is uniek binnen de muziekverenigingen met niet minder dan 10 vakdocenten, voor elk instrument één. Zo kan ze dezelfde hoge kwaliteit leveren als muziekscholen. Elk jaar halen onze muzikanten de KNFM-diploma’s met hoge cijfers. Dat de kwaliteit van onze opleiding hoog is blijkt wel uit het feit dat regelmatig muzikanten vanuit onze muziekschool succesvol een conservatoriumstudie tot professioneel muzikant starten.

 

Muzieklessen voor jong en oud

LET OP: nu het 1e jaar korting op muziekles!!

Op dit moment krijgen 85 leerlingen van 8 tot 80 jaar oud muziekles van onze docenten en het aantal groeit nog elk jaar. Natuurlijk zijn er lessen voor beginners, maar ook verschillende gevorderde muzikanten uit ons hoofdorkest werken aan hun vaardigheden. Afgelopen jaren hebben ook verschillende volwassenen een lang gekoesterde ambitie om muzikant te worden opgepakt. De enthousiaste, veelal jonge docenten geven les op de instrumenten van onze symfonische blaasorkesten; hobo, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, piccolo, trompet, trombone, hoorn, bariton, cello, xylofoon en diverse slagwerkinstrumenten. OG heeft in de meeste gevallen een instrument voor de leerlingen beschikbaar dat tegen een geringe vergoeding gehuurd kan worden.

Leerlingen worden door OG opgeleid met individuele lessen op hun eigen niveau volgens dezelfde KNFM-richtlijnen als muziekscholen gebruiken. De jonge muzikanten krijgen wekelijks les. Volwassen muzikanten maken afspraken op maat met hun docent.

 

DOWNLOAD NU het inschrijfformulier met detailinformatie over de muzieklessen!

 

Samen muziek maken in een van de drie orkesten

OG kent drie concert-orkesten waardoor elke muzikant op zijn eigen niveau muziek kan maken, want samen mooie muziek (leren) maken, daar draait het om bij OG. Als je begint met muziekles kun je al na vier maanden meespelen in:

  • S2P - In dit orkest (Start2Play) wordt de basis en het plezier van het samenspelen ontwikkeld. Het is altijd weer verrassend om te zien hoe snel je samen mooie muziek kunt maken.
  • M4F - In het middenorkest Music4Fun spelen leerlingen die al enige ervaring hebben. Het hoofddoel is door middel van muzikale en niet-muzikale activiteiten een vriendenclub te creëren die het leuk vindt om samen mooie muziek te (leren) maken.
  • SBO – Het derde orkest is het Symfonisch Blaasorkest. Hierin spelen muzikanten van alle leeftijden muziek op hoog niveau.

 

Interesse?

Een vooropleiding voor muziekles is niet vereist. Ook zonder AMV kan iedereen vanaf 8 jaar muziek leren spelen bij OG. Het is mogelijk om bijvoorbeeld vijf proeflessen af te spreken om te kijken of muziek maken iets voor u of uw kind is. Op elk moment in het jaar is het mogelijk om te starten met muzieklessen bij OG.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Linda van den Bosch, coördinator muziekles OG Rhenen:

E: og.muziekles@xs4all.nl
T: 0317-616760

Of neemt u gerust contact op via dit contactformulier.

Fotoboek

DSC2

Jubileumjaar 2013

Muziekvereniging Ons Genoegen Rhenen is ontstaan op 18 februari 1868. Dus in dit jaar (2013) bestaat de muziekvereniging maar liefst 145 jaar!!

Agenda

Wat:Weekend België

Wanneer:zaterdag 18-06-2016

Waar: